Transmitere index Autocitit Hidroelectrica

Transmitere index Hidroelectrica perioada valabila pentru inregistrare index in sistemul de date Hidroelectrica afrente lunilor Martie, Aprilie 2024 este cuprinsa intre zilele de 24-28 a lunii curente.

Transmitere index Hidroelectrica

Transmiterea indexului autocitit la Hidroelectrica poate economisi timp și resurse pentru atât compania de energie, cât și pentru consumator intrucat vei plati mai putin la factura emisa lunar de Hidroelectrica.

Cum sa transmiti un index la Hidroelectrica?

 • Transmiterea unui index autocitit la Hidroelectrica se poate face doar in  perioada 24 respectiv 28 a lunii curente la numarul de telefon 0800 800 359 (APEL GRATUIT).
 • Poti trimite indexul prin aplicatia Hidroelectrica denumita iHidro, aplicatie lansata de anul trecut.
 • Poti sa transmiti indexul  Hidroelectrica direct din portalul clientilor pe pagina oficiala portal.hidroelectrica.ro

Ghid transmitere index autocitit la Hidroelectrica

 1. Transmitere index Hidroelectrica direct din portalul clientilor –  Compania Hidroelectrica ofera o platformă online dedicată sau un portal de clienți unde consumatorii pot introduce indexul autocitit al contorului lor electric. Acest portal poate fi accesat prin intermediul site-ului web al companiei și poate fi disponibil pentru utilizare după autentificare.
 2. Introdu indexul autocitit: Pe portalul clientilor Hidroelectrica, consumatorul ar trebui să găsească secțiunea dedicată raportării indexului autocitit.
 3.  Consumatorul trebuie să introducă datele indexului electric autocitit de pe contorul lor în câmpurile corespunzătoare pe portalul Hidroelectrica online. Este important să se introducă cu atenție și corectitudine aceste date pentru a asigura exactitatea facturii ulterioare.
 4. Confirmarea recepției: După ce datele au fost trimise, consumatorul ar putea primi o confirmare că indexul autocitit a fost primit cu succes de către Compania Hidroelectrica. Această confirmare poate fi afișată pe platforma online sau poate fi trimisă consumatorului prin e-mail sau prin alte mijloace de comunicare.

Transmiterea indexului din aplicatia iHidro

ihidro aplicatie transmitere index

Utilizarea unei aplicații pentru transmiterea indexului electric către Hidroelectrica, poate aduce o serie de beneficii semnificative atât pentru consumatori, cât și pentru companie. Iată câteva dintre aceste beneficiile acestui mod de transmitere index Hidroelectrica:

Aplicația iHidro, oferă o modalitate comodă și rapidă de a transmitere index  autocitit pentru clientii Hidroelectrica. Consumatorii pot transmite indexul Hidroelectrica de oriunde și în orice moment, fără a fi nevoie să se deplaseze sau să apeleze la serviciul clienți al companiei.

Transmiterea indexului autocitit Hidroelectrica prin aplicatie permite anumite funcții care facilitează introducerea corectă a indexului electric, reducând astfel riscul de erori umane. Aceasta asigură exactitatea datelor transmise, ceea ce poate evita discrepanțele și disputele ulterioare legate de facturare.

Daca alegi sa transmiti indexul lunar la Hidroelectrica poti avea acces la grafice sau istoricul de consum astfel incat sa eliminam consumul estimat.

Functiile cheie ale aplicaţiei iHidro sunt exemplificate pe scurt mai jos;

 • monitorizarea consumului de energie electrica;
 • verificare soldul curent pentru un anumit loc de consum;
 • poti accesa ultima factură emisă;
 • poti accesa secţiunea de grafic al istoricului de consum;
 • poti accesa rubrica transmitere  index Hidroelectrica serviciul autocitire index, pentru o mai bună gestionare a consumului de energie;
 • gestionarea locurilor de consum prin transmitere index Hidroelectrica;
 • clienţii pot gestiona toate locurile de consum pentru care au contract.

Perioada de transmitere index Hidroelectrica este 24 respectiv 28 a lunii Martie sau Aprilie 2024.

Modalitățile puse la dispoziția clienților pentru transmitere index Hidroelectrica sunt:

 •  Optiunea la indemana oricui este un apel gratuit la numărul de telefon 0800 800 359 – transmitere index Hidroelectrica
 • aplicația iHidro, disponibilă în AppStore sau Google Play Store, sau prin intermediul browser-ului de internet la adresa https://ihidro.ro/Portal
 •  portalul Hidroelectrica, disponibil la adresa https://client.hidroelectrica.ro/autocitire
 • daca nu trimiti indexul , Hidroelectrica va factura un consum estimat pe baza conventiei de consum semnata in contractul cu furnizorul de energie.

Conventia de consum in procesul de Transmitere index Hidroelectrica

conventia de consum Hidroelectrica

Daca nu vrei sa transmiti indexul autocitit la Hidroelectrica, poti sa semnezi acordul sau conventia de consum dintre tine si compania Hidroelectrica.

Convenția de consum în raport cu Hidroelectrica, reprezintă un acord formal între consumator și compania de electricitate care stabilește anumite condiții și termeni referitori la furnizarea și utilizarea energiei electrice. Această convenție servește ca un cadru legal și contractual pentru relația dintre consumator și furnizorul de electricitate și include următoarele aspecte:

 1. Detalii despre furnizare: Convenția de consum va specifica detaliile referitoare la furnizarea energiei electrice, cum ar fi adresa de livrare, identificarea contorului electric și alte informații relevante despre locația și modul de livrare a energiei.
 2. Tarife și prețuri: Convenția va include informații despre tarifele și prețurile aplicabile pentru energia electrică furnizată. Acest lucru poate include tarifele pentru consumul de energie electrică, precum și alte taxe și tarife asociate cu serviciile furnizate de compania de electricitate.
 3. Condiții de plată: Convenția va stabili termenii și condițiile de plată pentru consumator, inclusiv modalitatea de facturare (lunară, trimestrială etc.), data limită de plată, metodele de plată acceptate și eventualele penalități pentru întârzieri la plată.
 4. Responsabilități și obligații: Convenția va clarifica responsabilitățile și obligațiile atât ale consumatorului, cât și ale companiei de electricitate. Acestea pot include responsabilitățile consumatorului în ceea ce privește utilizarea și întreținerea echipamentelor electrice și ale companiei în ceea ce privește furnizarea continuă și de înaltă calitate a energiei electrice.

Prin conventia de consum se poate stabili de comun acord un consum estimat lunar agreat de consumator si compania de electricitate in speta vorbim de Hidroelectrica.

Factura de regularizare – Transmitere index Hidroelectrica

Factura de regularizare a energiei electrice la Hidroelectrica reprezintă o factura in care se face reglajul intre consumul estimat si cel real. Această regularizare este necesară în cazul în care consumul real diferențiază semnificativ de estimările făcute anterior.

Din acest motiv transmiterea indexului autocitit la Hidroelectrica reprezinta un plus pentru cei ce doresc sa evite o astfel de factura. Daca nu ai semnat conventia de consum sau alegi sa nu trimiti indexul Hidroelectrica poti primi o factura de regularizare destul de mare in raport cu cele anterioare.

Factura de regularizare se calculează pe baza consumului real de energie electrică înregistrat de contorul consumatorului. Acest consum real este comparat cu consumul estimat sau cu consumul pe baza căruia s-au făcut plățile în avans în perioadele anterioare.

Diferența dintre consumul real și consumul estimat sau plățile efectuate în avans determină suma care trebuie plătită sau rambursată de către consumator.

De ce este necesar sa transmiti index la Hidroelectrica? 

 • in primul rand vei plati pe factura la un consumul real evitand o factura estimat;
 • nu vei plati un consum estimat care poate fi de multe ori mai mare fata de cel real;
 • vei sti intotdeauna cat platesti pentru consumul de energie electrica la Hidroelectrica.
 • alege procesul de transmitere index Hidroelectrica in perioada cuprinsa intre 24 respectiv 28 ale lunii curente.
Autocitire index Hidroelectrica pentru contuare electronice

Contorul electronic va avea un ecran digital sau LCD care afișează indexul actual al contorului și alte informații relevante, cum ar fi tensiunea sau curentul.

Majoritatea contoarelor electronice vor afișa cifrele în format numeric, iar unele pot include și litere sau simboluri suplimentare. De regula indexul pe care trebuie sa-l transmiti la Hidroelectrica pe contuarele electronice au indicativul: 1.8.0

Recomandam sa urmaresti modul de transmitere index autocitit la E.ON

Despre Hidroelectrica

Hidroelectrica furnizează energie electrică către rețeaua națională, asigurând alimentarea cu energie electrică a întregii țări. Fiind unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România, serviciile sale contribuie la menținerea unui sistem energetic stabil și sigur.

Hidroelectrica investește în mod constant în modernizarea și îmbunătățirea tehnologiilor sale, cu scopul de a crește eficiența operațională și de a reduce impactul asupra mediului înconjurător.

Pentru orice informatie despre serviciile Hidroelectrica sau modul prin care alegi sa demarezi procesul de transmitere index Hidroelectrica, puteti sa apelati numerele de telefon 0219834 sau 0219861 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button