Telecabina Buşteni Babele – Program si pret in 2024

Telecabina Buşteni Babele este un obiectiv turistic care leaga orasul Busteni de platoul Bucegilor. Facem o analiza asupra pretului pentru urcarea si coborarea cu telecabina din Busteni.

Daca nu ai urcat cu telecabina pe platoul Bucegi te invitam sa o faci iar daca vrei sa stii cat costa pretul unui bilet la telecabina Busteni iata cum stau lucrurile dezvoltate pe larg in cadrul acestui articol.

Telecabina Busteni tarife si preturi 2024

TARIFE PENTRU BUȘTENI actualizate in luna iulie 2024

Pretul pentru urcare si coborare cu telecabina din Busteni in sezonul de vara 2024 este de 215 lei adulti respectiv 105 de lei la copii.

Program telecabina Busteni – Babele

Telecabina Bușteni – Babele Prima urcare Ultima urcare Ultima coborâre
Luni, Miercuri – Dumincă 08:30 15:00 16:00
Marți închis închis închis

Călătoria pe ruta telecabinei Bușteni – Cabana Babele este una spectaculoasă și palpitantă. Se urcă pe Valea Jepilor și, chiar dacă este o călătorie extrem de sigură, mulți turiști pot resimți un rău de înălțime.

Telecabina circulă dacă vântul nu bate mai tare de 15 m/s (52 km/h), iar dacă totuși vântul bate la limită, atunci instalația funcționează în alertă de vânt, cu încetinirea telecabinei la stâlpii de pe platou.

Prin facilitatea construcției telecabinei s-au simplificat accesul la Babele, cabana Babele, cât și a intereselor turistice din această zonă (Crucea Eroilor Neamului, Mănăstirea Peștera, Vf. Omu), și contribuie la dezvoltarea turismul regional atât din Bușteni cât și de pe Valea Prahovei.

În sezonul de vară telecabina poate transporta chiar și peste 1900 de persoane pe zi (durata medie de funcționare fiind în sezonul de vară în weekend chiar și de 14 ore/zi).

Cat dureaza sa urci cu telacabina din Busteni ?

  • Durata transportului cu telecabina din Busteni  este de aproximativ 12 minute, 40 secunde.

Daca iti propui sa ajungi la cruce sau la Babele, iti recomandam sa urci cat mai de dimineata atentie sa fii bine imbracat intrucat pe platoul Bucegilor temperatura chiar si vara poata fi scazuta. 12 – 20 grade.

Telecabina Busteni Babele este deosebit de utilă turiștilor care anual, în sezonul de vară, încearcă să ajungă cât mai devreme la Babele, la Crucea Eroilor Neamului sau la Vârful Omu.

Administrarea instalatiilor de cablu Telecabina Busteni

Teleferic Prahova este o companie dedicată să mențină transportul de cablu o soluție durabilă și conforabilă. Peste tot în Valea Prahovei suntem recunoscuți pentru capacitatea noastra de operare și de întreținere a unor soluții durabile și sigure de transport pe cablu.

Compania Teleferic Prohova operează în Valea Prahovei în locatii de mare interes și functionează pe tot parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button