Pret kilowatt 2024 – Care este pretul unui kilowat

Care este pretul unui kilowat in 2024 si care sunt perspectivele costului energiei electrice. Inainte sa analizam pretul unui kilowatt ora in Romania pentru anul 2024 trebuie sa ne amintim faptul ca in acest moment in tara noastra tot mai multe gospodarii folosesc panouri fotovoltaice fapt ce ar putea duce in mod normal la un surplus de energie.

Pretul unui kilawat in 2024

Daca in anul 2023 pretul unui kilowatt ora a fost plafonat dupa cum urmeaza sa exemplificam mai jos trebuie sa mai stiti ca in anul 2024 plafonarea preturilor la energia electrica va continua astfel vom avea urmatoareel tarife:

  • Dacă consumul lunar de energie este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv, vei plăti cel mult 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus. Conform ANRE;
  • Dacă consumul lunar de energie este cuprins între 100,01 și 255 kWh, o să plătești maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus; consumul de energie electrică cuprins între 255 și 300 kWh/lună se facturează la prețul de maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus. Deci dacă consumi 290 kWh într-o lună, pentru primii 255 vei plăti 0,8 lei, iar pentru restul de 35 kWh vei plăti 1,3 lei;
  • Dacă consumul de energie într-o lună depăşeşte 300 kWh, întregul consum se facturează la maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus. De acest plafon beneficiază aproximativ 800.000 de clienți casnici.

Pret kilowat enel

Preturile pentru un kilowat ora ramane plafonat astfel daca esti client ENEL vei plati pretul pe kilowat ora dupa cum urmeaza:

  1. Pret 0,68 lei pe kilowatt ora indiferent de abonament;
  2. clienții casnici ai căror consum lunar este cuprins între 0 și 100 kWh inclusiv;
  3.  clienții casnici la al căror loc de consum locuiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale alimentate de la rețeaua electrică;
  4. clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani; limita de vârsta se prelungește până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învățământ;
  5. clienții casnici familii monoparentale (denumite ca fiind familia formată din persoana singură şi copiii aflaţi în întreţinerea acesteia şi care locuiesc împreună cu aceasta), care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani; limita de vârsta se prelungește până la 26 de ani în cazul în care copilul major urmează o formă de învățământ.

Pentru consumul lunar cuprins între 100.01 și 255 kWh – Pretul maxim laEnel este de 1,3 lei/kWh pentru consumul cuprins între 255 kWh și 300 kWh.

Pentru clientii Hidroelectrica pretul pe kilowatt ora ramane la fel ca cel exprimat mai sus atat timp cat plafonarea este in viguare. In prezent Hidroelectrica are cel mai bun tarif pentru un kilowat ora astfel tot mai multi clienti au optat pentru a trece la hidroelectrica.

Această măsură de plafonare a tarifelor va fi în vigoare până în martie 2025, asigurând o perioadă de stabilitate pentru consumatori.

Pentru detalii si comparatii de preturi dupa perioada de plafonare va sugeram sa analizati comparatorul ofertelor la energia electrica de pe site-ul anre.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button