Configurare Router Wifi 6 FiberLink Digi

Cum se poate face usor o configurare pentru noul router Wifi 6  din oferta Digi FiberLink?

Accesul la internetul de banda larga Digi impune anumite echipamente necesare pentru accesul la reteaua de 1000 mbps. Astazi ne propunem sa facem o analiza asupra modului prin care se poate configura un router Wifi 6 la Digi.

Configurare Router Wifi 6 DIGI

Configurarea direct din browser inpune anumite setari rapide pe care trebuie neaparat sa le urmezi daca vrei sa instalezi un router Wifi 6.

Urmeaza pasii urmatori pentru a instala si configura router-ul TP-Link AX10 1500 Wi-Fi 6

 1. Conectați computerul la router (cu fir sau fără fir).
  Cu fir – Opriți Wi-Fi-ul de pe computer și conectați computerul la portul LAN (1/2/3/4) al routerului folosind un cablu Ethernet.
  Fără fir – Conectați computerul la router fără fir. SSID și parola fără fir se află pe eticheta routerului.

instalare router digi

2. Intrați http://tplinkwifi.net sau http://192.168.0.1 în bara de adrese a web browser. Creați o parolă pentru viitoare încercări de conectare sau utilizați admin atât pentru numele de utilizator, cât și pentru parola pentru unele routere.

3. Mergi la pagina Instalare rapida pagina și urmați instrucțiunile pas cu pas pentru a finaliza configurația inițială.

Nu uita pentru a instala un router wireless indiferent de model in reteua DIGI este necesar sa ai la indemana Username si parola de acces la internetul DIGI. Aceste date se obtin din fisa de client aferenta contractului tau cu Digi.

Pentru instalare si configurarea unui router WIFI 6 se mai poate utiliza aplicația Tether, care funcționează în rețeaua locală, pentru configurare și gestionare. Este disponibil atât pentru smartphone-uri, cât și pentru tablete pe iOS și Android.

Pentru a folosi un router WIFI 6 la capaciteate maxima pe un laptop intr-o conexiune WIFI asigura-te ca, laptopul foloseste sau are integrat protocolul WIFI 6.

Protocolul Wifi 6 mareste considerabil acoperirea wireless mai ales daca locuiesti intr-o locuinta ce are curte si iti trebuie internet undeva afara.

Tehnologia Beamforming si cele 4 antene high-gain fac echipa pentru a genera semnal Wi-Fi puternic in intreaga casa, oferind conexiuni stabile pentru fiecare client.

Avantajele unui router cu conexiune Wifi 6

Daca facem referire strict la router-ul din gama TP-Link atunci iata pe scurt o serie de avantaje care te vor face sa alegi acest tip de router:

 • Un router puternic cu un desing frumos
 • Router stabil in functionare indelungata
 • viteaza mare in banda 5 Ghz
 • Acoperire foarte buna datorita celor 4 antene.
 • Poate fi achizitionat individual la un pret foarte bun din orice magazin.
 • Usor de configurat si meniu foarte simplu.

Pentru abonamentul de la DIGI – FiberLink 1000 avem un pret de 40 de lei pe luna iar vitezele de transfer maxime sunt exemplificate mai jos plus beneficiile aferente:

 • Ai 50GB spațiu de stocare Digi Storage
 • Viteză maximă 940 download / 450 upload
 • Viteză medie 850 download / 400 upload
 • Viteză minimă 200 download / 100 upload.

Pentru a obtine viteza maxima este necesar sa avem si echipamente performante dotate cu procesoare noi sau stocare SSD. In oferta DIGI poti cumula mai multe servicii si in anumite perioade poti avea reduceri semnificative la abonamentele de internet sau televiziune prin cablu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button