Cetatea Râşnov – Program si pret de intrare

Cetatea Râşnov este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Rasnov iar daca ai ajuns in Brasov sau Rasnov si in ca nu ai vizitat cetatea, acum este cazul sa o vizitezi.

In prezent cetatea Rsnov este inchisa pentru renovare insa se poate vizita doar grădina mai precis partea de jos a cetații unde nu se percepe taxa de vizitare iar programul este de la 9.00 – 18.00.

Cetatea Râșnov se află la doar 15 kilometri de Brașov, un oraș bine conectat la rețeaua de transport public. Există autobuze regulate care pleacă din Brașov spre Râșnov. De la stația de autobuz din Râșnov, Cetatea este la o plimbare scurtă de aproximativ 20 de minute.

Despre cetatea Rasnov

Cetatea a fost construită în 1335 ca parte a unui sistem de apărare pentru satele din Transilvania expuse invaziilor exterioare (în special din partea turcilor și a tătarilor).

De atunci, Cetatea Râșnov a fost transformată de mai multe ori. Zidurile sale, înalte de 5 m, includeau nouă turnuri defensive. Nu are un stil arhitectonic consacrat, dacă citim recenziile turiștilor, dar important este faptul că a fost ridicată din piatră și cărămidă, pe un deal stâncos, fiind astfel greu de cucerit.

Locuitorii din Râșnov prin construirea cetății și-a îndeplinit pe deplin scopul de a avea refugiu și apărare împotriva invaziilor turcești și ale tătarilor, precum și de a rezista înfrângerilor nobililor feudali.

Asediat de multe ori, cetatea a salvat timp de secole viața multor oameni din Râșnov și din micile sate din jur. Sursele turistice consemnează că în sat există și rămășițele unui schelet feminin, datând din secolul al XVII-lea la intrarea principală.

cetatea rasnov program

Pret de intrare la cetatea Rasnov

Intrucat a devenit un obiectiv turistic cetatea Rasnov poate fi vizitata oricand doriti respectand programul de vizitare iar pentru a intra este necesar sa platim o taxa la intrare dupa cum urmeaza:

Pentru intrare, adulții vor plăti 10 lei pe bilet, copii, elevii și studenții 5 lei. Taxa de fotografiat sau filmat este de 5 lei, iar fisele pentru binoclu doar 2 lei.

Nu uitati acum se poate vizita doar curtea cetatii pana la momentul in care renovarea cetatii va lua sfarsit iar in acel moment cu siguranta vom avea si preturi actualizate.

Pentru proiectul de restaurare a Cetății Râșnov, administrația locală a primit finanțare din fonduri europene în valoare de 17 milioane de lei. Cu acești bani, ar fi trebuit să se consolideze zidurile și să fie reconstruite turnurile de apărare.

Cand se deschide cetatea Rasnov inca nu putem stii exact insa speram ca in anul 2024 sa putem vizita din nou cetatea din Rasnov Brasov.

Program de vizitare Cetatea Rasnov 2024

Program vizitare grădina Cetății Râșnov:

  • VARA : 9.00 – 19.00 (iunie, iulie, august);
  • IARNA: 9.00 – 17.00

Ascensorul pe plan înclinat funcționează în perioada 01.10.2023 – 30.04.2024 de joi până duminică, între orele 9.00-17.00.

  • Adresă Cetatea Râșnov, Râșnov – 505400, România
  • website oficial: cetatea-rasnov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button